مکانیزم کمپرسور هوا به گونه ای است که تحت تأثیر سیستم به هم پیوسته ی قطعات کمپرسور، فشار سیال ورودی را با کاهش حجم آن، افزایش می دهند. البته در کمپرسورهای مدرن تر و پیشرفته با کمک نیروی گریز از مرکز یا نیروی یک پیستون، هوا فشرده می شود. کمپرسورها استفاده های زیادی در زندگی روزمره ما دارند؛ بطور مثال در باد کردن تایر، تأسیسات سرمایشی یا تبرید، خط انتقال گاز، موتورهای جت یا بادی و… می توان نقش کمپرسور هوا را مشاهده نمود.
قطعات کمپرسور
کمپرسور های علاوه بر کاربرد صنعتی دارای کاربرد خانگی نیز هستند، پس میتوان نتیجه گرفت کمپرسورها دارای مکانیزم های مختلف با ابعاد و اندازه های گوناگون موجود هستند. قطعات کمپرسور به هم پیوسته ای طی یک فرآیند، چرخه هوا را فشرده می کنند. در زیر می توانید با قطعات کمپرسور بیشتر آشنا شوید:
- موتور: نیروی مورد نیاز جهت فشرده سازی هوا را ایجاد می نماید که به دو گونه دیزلی و الکتریکی دسته بندی می شوند.
- کوپلینگ: از کوپلینگ برای انتقال نیرو بین پیچ های شافت پمپ و موتور استفاده می شود.
- پیستون: پیستون بخش متحرک داخل سیلندر که باعث حرکت موتور می شود.
- رینگ های پیستون: که به سه قسمتِ رینگ فشار (جهت جلوگیری از نفوذ گاز متراکم به کارتر)، رینگ روغن (جهت جلوگیری از خروج روغن) و رینگ آب بندی (جهت جلوگیری از نفوذ مایعات به خارج و داخل پیستون) تقسیم می شود.
- سوپاپ: در سر سیلندر قرار می گیرد، در تنظیم میزان ورود سوخت و هوا به سیلندر و خروج دود از سیلندر کمک می کند.
- سوپاپ های مکش و رانش: برای کنترل هوای ورودی و خروجی استفاده می شوند.
- چرخ دنده گیربکس: قطعه ای سخت که انتقال نیرو را انجام می دهد.
- فیلتر: فیلتر روغن (تصفیه روغن جهت کارکرد بهتر موتور)، فیلتر هوا (تصفیه هوای ورودی) و فیلتر جداکننده (با هدف جداسازی ذرات جامد یا مایع از گاز ساخته شده است).
- سنسور حرارتی: وظیفه ی هشدار جهت بالا بودن میزان دمای گاز خروجی کمپرسور را دارد.
- افتر کولر: سیستم خنک کننده گاز خروجی
- اینتر کولر: سیستم خنک کننده لوازم یدکی کمپرسور هوا
- فرستنده فشار: هدف این سنسور تأیید فشرده سازی درست گاز است.
- رادیاتور: ایجاد چرخش مایع خنک کننده در اطراف موتور
- مبدل حرارتی: کاهش مصرف انرژی و افزایش راندمان
لوازم یدکی کمپرسور
کمپرسورها مانند قلب تپنده ی صنایع، ممکن است روزی دچار ایراد شوند، کارایی خود را از دست دهند و نیاز به تعمیر داشته باشند. همانطور که گفتیم کمپرسورها در دو نوع صنعتی و خانگی کاربرد دارد که می توان اشاره نمود یک کمپرسور صنعتی نیاز به چک بیشتر توسط تکنسین ها و در واقع نیاز به لوازم یدکی بیشتری دارد. قطعاتی که به آنها اشاره شد، جزو قطعات اصلی انواع کمپرسورها هستند و وجود هر قطعه به نوع کمپرسور و موتور آن نیز بستگی دارد. اگر نیاز به خرید قطعات کمپرسور هوا دارید حتما از فروشندگان تامین قطعات کمپرسور تهیه نمایید.
فروش قطعات کمپرسور غالباً توسط نمایندگی برند آن کمپرسور انجام می شود. ممکن است نوع قطعه کمپرسور با میزان کارایی رابطه مستقیم داشته باشد اما اکثر کمپرسورهای هوا در عملکرد شبیه به هم هستند؛ پس مطمعناً قیمت قطعات کمپرسور بر مبنای نوع و جنس آن ها مشخص می شود. در هنگام انتخاب لوازم یدکی کمپرسور حتما دقت نمایید تا از کیفیت خوبی نیز برخوردار باشند؛ با توجه به قیمت قطعات کمپرسور ، توان مصرفی، شرکت سازنده؛ صدای تولیدی و… الزامی است. استفاده از لوازم جانبی دست دوم یا غیر استاندارد در کمپرسورها باعث اختلال فشار و کاهش قدرت کمپرسور می شود. خرید قطعات کمپرسور هوا با کیفیت مناسب شما را از تعمیرات اساسی در مدت کوتاه نجات می دهد. مهم ترین عامل جلوگیری از افزایش هزینه های تعمیر و نگهداری کمپرسور، خرید آن از فروشندگان دارای خدمات پس از فروش می باشد. در کنار این موضوع حتماً با نوع استفاده از کمپرسور و شرایط نگهداری آن، در آسیب های کوتاه مدت یا بلند مدت تأثیرگذار است. در صورت آسیب دیدگی کمپرسور و نیاز به تعمیر، باید لوازم سالم و با کیفیت را جایگزین دیگر قطعات معیوب کنید، تا دوام و راندمان کمپرسور خود را بالا ببرید؛ این کار، از پرداخت هزینه های سنگین آتی تعمیر کمپرسور جلوگیری می نماید. در هنگام خرید به ساخت کمپرسور دقت نمایید. عموماً برای تامین قطعات کمپرسور های تولید داخل، مشکلی نخواهید داشت اما برای تامین قطعات کمپرسور های و همچنین قیمت قطعات کمپرسور خارجی که دارای خدمات پس از فروش مطمئن نیز نیستند دچار مشکل می شوید.